Alles over diabetes

Ogen

Oogfundus
= onderzoek van het oognetvlies.

Laser
= een zeer smalle bundel van lichtstralen die rijk is aan energie en toegepast wordt bij het dichtschroeien van bloedende afwijkingen.

Glaucoom
= drukverhoging binnen het oog.

FreeSyle

Cataract
= staar, vertroebeling van de ooglens.

Mogelijks zijn er veranderingen in je netvlies, ten gevolge van je diabetes, zonder dat je gezichtsvermindering ondervindt. Daarom bekijkt de oogarts jaarlijks je netvlies (oogfundusonderzoek) om daar afwijkingen van de haarfijne bloedvaatjes op te sporen. Indien er een “woekering” is van nieuwgevormde bloedvaatjes, kan dit een bloeding in de oogbol veroorzaken. In het ergste geval is blindheid mogelijk. Om dit te voorkomen wordt lasertherapie toegepast (verschroeien van deze bloedvaten)

Tevens is opsporing van hoge druk in de oogbol (glaucoom) en van lensvertroebeling (staar, cataract) aangewezen. Bij glaucoom worden oogdruppels voorgeschreven en bij cataract wordt een kleine “lensoperatie” voorgesteld.

Geef ons feedbackgeneric image
FreeStyle Privacy verklaring

Uw privacy is belangrijk voor ons. We hebben onze Privacyverklaring bijgewerkt volgens de nieuwe EU GDPR/AVG-richtlijnen (Algemene Verordering Gegevensbescherming). Bekijk het Privacybeleid hier.

Ok